Met deze blog als hulpmiddel coach ik mezelf naar mijn doel van een liefdevol, succesvol en moeiteloos leven.
Voor een uitgebreide uitleg verwijs ik naar mijn eerste blog ‘ik ben fantastisch’. Voor een overzicht van alle blogs ‘zelfontdekking’.

Het besef dat het leven van het ene op het andere moment zomaar over kan zijn is er de afgelopen dagen ingeslagen.
Dagelijks zie ik mezelf geconfronteerd met het leed van het neergeschoten lijntoestel MH17. Is het niet in het nieuws of op facebook, dan is het in de mail van mijn chef waarin ik op de hoogte wordt gehouden wie er van mijn directe collega’s zijn gevoegd bij het identificatieteam.
In verband met de inzet van een groot aantal van mijn collega’s de aankomende maanden, zal het “normale” werk en de bijbehorende diensten door een kleinere club gedragen worden. Het werk waar de confrontatie met gewilde en ongewilde levensbeëindiging soms dagelijkse kost is.

Dan hoor ik gister van een vriendin dat haar neefje van 19Zon bij blog 10 die al jaren de slopende ziekte kanker aan het bevechten is, de handdoek in de ring heeft gegooid…
Hij wil en kan niet meer.
Vanmorgen overleed hij…

Perspectief jongens en meisjes! Laat het maar even binnenkomen. Sta er maar heel even bij stil, dat het leven vandaag of morgen zomaar over kan zijn.

Heb je alles gedaan wat je wilde doen? Hoe lang is jouw ‘bucketlist’ nog? En wat doe je op dit moment dat je eigenlijk helemaal niet zou willen doen?

Als je je leven tegen het licht houdt ben je dan tevreden? Ontevreden? Extatisch blij?
In de rouw die ik nu ervaar, het verdriet dat ik nu voel, wens ik de les eruit te halen die er voor mij inzit.

Als ik morgen dood ga, hoe heb ik dan het leven gevierd?
Ik heb mijn leven altijd bewust geleefd en heb alles wat ik in mijn hoofd haalde te willen doen ook gedaan. Het gaat mis als ik de vraag iets anders stel en moet constateren dat ik niet altijd de dingen heb gelaten die ik had willen laten.

Er zijn dingen in mijn leven die ik, onder het mom van “het is niet anders”, toesta in mijn leven te zijn. Ik kan op het moment even niets bedenken, maar in het recente verleden was het nog dat ik het gevoel had dat mijn werk een grote negatieve invloed had op mijn privé leven. Ik werd steeds ongelukkiger. En dacht eerst dat ik liever iets anders wilde doen.
In januari werkte ik nog 36 uur. Daarna werkte ik 32 uur. En nu ben ik erg gelukkig met mijn 30-urige werkweek, waarmee ik een goede verhouding heb gevonden tussen werk en privé. Ik heb er weer zin in. Ik ben weer gelukkig.

Dusss…
Ik wil mijn coachingsvraag aanpassen. Ik wil het graag uitbreiden met de ervaring van geluk. Mijn coachingsvraag voor het vervolg is:
Ik kies ervoor om, als vanzelf en dus moeiteloos, een liefdevol, succesvol en gelukkig leven te leven.

Het mooie daarvan is dat ik niet afhankelijk ben van anderen voor het waarmaken van die zin. Als je goed kijkt naar die zin dan kan je lezen dat het om de ervaring gaat. Ervaring en beleving zijn dingen die ontstaan in mij.
De ‘ander’ heeft een rol en aandeel in het tot stand komen van een feitelijke gebeurtenis, echter geen werkelijke invloed op mijn beleving daarvan.
Zelfs als een ‘ander’ opzettelijk lelijk zou doen naar mij, dan nog is het mijn beleving van dat lelijk dat het werkelijk als lelijk doet ervaren.

Dit maakt mij machtig. Een ‘ander’ veranderen is nagenoeg onmogelijk, maar aan mezelf werken is zeker wel mogelijk.

Ik ben al erg dichtbij.
Vorige maand gebeurde er iets bijzonders. Ik stond naakt voor de spiegel en keek naar mezelf. En voor het eerst in 37 jaar voelde ik mezelf mooi…
Ja, ik voelde…
Ik heb me in die 37 jaar best wel momenten mooi gevonden, gedacht en geweten. Maar voelen?
En het grappige is is dat ik me realiseer dat mijn lijf er misschien voorheen, voordat ik 2 kinderen heb gedragen, er beter uit heeft gezien, maar ik heb mijn nog nooit mooi gevoeld.

Ik beloof aan iedereen die het leven liet, dat ik mij bewust in zal zetten voor het beleven van mijn leven. Dat ik de dingen die tussen bij en het op een positieve manier beleven van het leven inzitten, er op een liefdevolle wijze uit zal verwijderen.
Dat ik bewust dankbaar zal zijn voor wat het leven mij brengt. En dat ik geniet.
Dat ik het genieten in mijn hele ‘zijn’ ga voelen.
En dat beloof ik ook aan mezelf.

Ik ga genieten van mijn vakantie…