Met deze blog als hulpmiddel coach ik mezelf. En in mijn laatste blog ‘mijn beleving van geluk‘ breidde ik mijn coachingsvraag uit met de wens om een gelukkig leven. Ik kies ervoor om, als vanzelf en dus moeiteloos, een liefdevol, succesvol en gelukkig leven te leven.
Voor een uitgebreide uitleg waarom ik blog verwijs ik naar mijn eerste blog ‘ik ben fantastisch’. Voor een overzicht van alle blogs ‘zelfontdekking’.

Wat heb ik een heerlijke vakantie gehad…!
Ik heb mezelf mogen overtreffen, door helemaal alleen heen te rijden met mijn meiden op de achterbank. Even 2400 kilometer in 28 uurtjes. Een topprestatie, al zeg ik het zelf.

En dan met open armen ontvangen worden door vrienden. Wat een warm bad.Portugal
Deze vakantie bleken de Portugese vrienden van het jaar ervoor, nog even goede vrienden. En dan al die nieuwe vrienden.
Ik en mijn meiden werden weer overgoten met zon, strand en lekker eten.
We hebben heerlijk gewinkeld. En ik zag mijn oudste meisje bij vlagen transformeren in een vrouw.
En…

Ik werd achterna gereisd door een man. En zo mocht ik mijn vakantie ervaringen dit jaar uitbreiden met liefde.

Overvloed…

Ja, … zucht.. overvloed. Deze overvloed werd nog bijzonderder toen ik de rekening ging opmaken van alle kosten die ik deze vakantie had gemaakt. Ondanks mijn idee dat ik veel te veel geld uit had gegeven, was ik keurig binnen de lijntjes gebleven.

Ik was weer terug in Nederland en mijn gevoel van overvloed in Portugal had mij niks extra’s gekost. Fijn!

Oh, dit gevoel wil ik houden.
Ik weet nog dat ik dat dacht.

En toen was het maandag en vond ik mezelf te midden van mijn collega’s.
De overgang was als van het weidse uitzicht op een heerlijk geurende bloemenweide naar een natte stinkende dweil midden in mijn gezicht. En dat lag niet aan het weerzien van mijn collega’s, want zij maakte de natte dweil dragelijk.

Ik ben gevoelig voor de energie van anderen. Wat mij in mijn praktijk trouwens prima helpt, maar wat mij ook in de weg kan zitten.
In mijn vakantie ben ik geen enkele chagrijnige Portugees tegen gekomen. En het is zeker ook te taalbarrière, maar ik heb geen geklaag gehoord. De energie in Portugal is zo anders.

Ik ben dus gevoelig voor de energie van anderen. Ik werk bij de politie. Daar zijn de energieën van de dag niet altijd even positief.

Hoe blijf ik bij het Portugal gevoel?
Helemaal als mijn lief zijn gevoel graag met mij wil delen. Zijn negatieve gevoelens. Hij had het blijkbaar nog zwaarder met de overgang van overvloed naar het leven van ervoor.
Want dat is wat we gedaan hebben. We noemen het vakantie en stappen uit het normale leven, leven een tijdelijk leven van overvloed en stappen terug in het eerdere normale leven.

En toen verbond ik mij, zonder het door te hebben, met de energie van deze teleurgestelde man en de energie van het regenachtige Nederland van dat moment. Wow!
Het Portugal gevoel was sneller bij mij weg, dan ik met mijn ogen kon knipperen. En ik schoot in een soort teleurgesteld modus, waarbij mijn gedachtepatronen mij compleet wegleidde bij mijn geluksgevoel.

Ken je dat? Dat jou iets overkomt en terwijl het je overkomt denk je, waarom doe ik dit?
Bij iedere gedachte die ik kreeg voelde ik dat ik werd weggezogen uit het hier en nu. Zorg-, negatieve-, angst- en ellendigegedachten nemen mij over en lopen volledig uit de hand.

Portugal betekend voor mij een leven van leven in het hier en nu. Geen agenda, geen afspraken, geen gedoe, alles ging daar als vanzelf. Portugal was voor mij het heerlijke vrije angstloze leven dat ik mezelf wens.

Ik heb het mogen ervaren. Het bestaat!!
De grap is, dat ik dit voor het eerst in mijn leven heb mogen ervaren. Nog nooit eerder is een vakantie zo vol van overvloed geweest als deze vakantie.
Dit biedt hoop!!

Ik ga mijn angstgedachten en alle andere gedachten, die mij weghalen uit het genieten van het hier en nu, bevrijden.
Ik ga opzoek naar de weg van Portugal in mijn dagelijkse leven.

Ik word er nu al blij van.